GEZELLIG SAMEN WASSEN

In 1958 begon Anna Seghers met een zelfwasserij. Een plaats waar klanten zelf konden komen wassen met professionele apparatuur. Wasmachines bestonden al, maar waren te duur voor de gewone man. Dus werden de vrouwen thuis opgehaald door de chauffeurs, de zoon en schoonzoon van Anna, om te komen wassen bij Wasserij Extra. Enkele jaren later was het normaal om thuis een wasmachine te hebben. Vooral lakens en tafellakens werden nog uitbesteed aan ons. Verdere uitbreiding kwam er door de was te doen van ziekenhuizen, bedrijven, restaurants, … in de wijde omgeving van Blaasveld.

HALLO DROOGKUIS

Dochter Marie-Louise en schoonzoon Staf namen het roer over. Zij vergrootten de zaak met regelmatige overnames van wasserijen en introduceerden een extra dienst: droogkuis. Een tweede en derde vestiging werden geopend. In 1986 stapte hun dochter Christel mee in het bedrijf en na het pensioen van Marie-Louise en Staf, kwam ook Christels man, Edwin, Wasserij Extra versterken. Zij namen de zaak over.

4de GENERATIE

Sinds juni 2015 werkt de vierde generatie, Magalie, dochter van Christel en Edwin, mee in het bedrijf en waait er een frisse wind door Extra. De website en het logo kregen een update en de naam werd Extra, om zowel de droogkuis als wasserij onder één merk te plaatsen.

8 KIPPEN

Het bedrijf is dus klein begonnen, maar is uitgegroeid tot een bedrijf met 25 medewerkers en twee vestigingen in Blaasveld en Strombeek-Bever. Ook nieuwe reinigingstechnologieën dienen zich aan en we denken steeds meer aan de natuur. Zo hebben we speciale zepen die toelaten om met minder water te wassen, energiezuinige motoren op de wasmachines, automatische doseersystemen voor zeep en acht kippen die het keukenafval opeten. In 2018 hebben we geïnvesteerd in zonnepanelen en sinds 2019 reinigen we in de droogkuis met een milieuvriendelijk product dat biologisch afbreekbaar is. Daarnaast zijn we gestart met herbruikbare kledinghoezen om uw kleding op kapstok in te verpakken, zo proberen we de plastic afvalberg wat te verkleinen.

EXTRA PROPER

Na 60 jaar is onze missie onveranderd: wij zijn uw lokaal was- en droogkuisbedrijf dat kwalitatief en met oog voor detail al uw textiel reinigt. Zo houdt u meer tijd over voor terrasjes met vrienden. En die hobby die u al zo lang wilt beginnen. Of weet u wat? Laat u zorgeloos in de zetel ploffen, op een luie zondagnamiddag. Wij stropen de mouwen wel op.