Werkwijze bruidsjurken

Wij nemen de tijd om uw trouwkleed grondig te bekijken en de beste behandeling met u te bespreken. Een trouwkleed is niet alleen een delicaat kledingstuk maar er hangt vaak ook heel wat emotionele waarde aan vast. Je wil je trouwkleed dan ook enkel laten reinigen door een professional met ervaring.  

Wij reinigen ongeveer een 100-tal trouwkleedjes per jaar en 95% daarvan krijgen we terug volledig proper, ook al is de boord vaak heel vuil. Sommige trouwkleren wassen we, anderen gaan we in droogkuis reinigen. Veel hangt af van het soort stof dat gebruikt is, sommige stoffen laten zich makkelijker schoon maken dan anderen. Daarnaast is natuurlijk ook de hoeveelheid vlekken en wat voor vlekken dit zijn, belangrijk. Hoe dan ook is er meestal een intensieve voor- en/of nabehandeling nodig om ook de boord aan de onderkant en eventuele andere vlekken met de hand te ontvlekken.

Na het proper maken van uw trouwkleed, is strijken de volgende stap. Strijken vereist bij sommige trouwjurken heel wat ervaring en ook die expertise hebben we na al die jaren opgebouwd. 

De prijs

Je vraagt je dan waarschijnlijk af wat dit allemaal kost? Op onze Prijslijst vind je enkel een "vanaf " prijs terug. Er is dan ook heel veel verschil tussen trouwjurken, dat heb je waarschijnlijk ook gemerkt toen je ging passen. Er zijn baljurken met 20 lagen onder de rok en nog eens een sleep waar we 2,5u aan strijken en er zijn ook eenvoudige rechte jurken zonder onderlagen die na een halfuur er terug perfect uitzien. Hoe lang we aan een trouwkleed strijken is een van de belangrijkste prijscomponenten. Daarnaast is het effectieve reinigen (eenmaal, tweemaal, of meer) van jouw trouwkleed en of hier nog veel handwerk aan te pas komt, de andere component. 

Een eenvoudig trouwkleed kost ongeveer €150.00, dit kan gaan tot €230.00 voor de jurken waar we heel veel strijk of ontvlekwerk aan hebben. 

Kom gerust eens langs en we bekijken samen hoe we jouw trouwkleed het beste kunnen behandelen. 

 

Trouwkleed reinigen